58793  2. 7. 2015 9:23:22 - PavelP

Zkrácení dlouhé předkožky

Dobrý den, mám problém s hodně dlouhou předkožkou. V klidovém stavu předkožka končí 2 cm za žaludem a ve ztopořeném stavu zakrývá celý žalud. Předkožka mi dělá potíže při močení a masturbaci. Při masturbaci jde kůže v pořádku přetáhnout přes žalud, ale za hranou žaludu se nahromadělá kůže zasekne a dělá mi občas problémy jí dát zpátky. Chtěl bych se Vás proto zeptat, jde přebytečná kůže zkrátit, aby byla na úrovni špičky žaludu? Děkuji za odpovědi.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Samozrejme ak vám to sposobuje zdravotné problém je tu možné riešenie a to chirurgiské odstránenie. Preto je nutné, aby ste sa objednal k urológovi a s ním priamo všetko dohodol.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
2. 7. 2015 15:09:23
Hodně dlouhá předkožka samozřejmě je důvodem k jejímu zkrácení. Pokud navíc se předkožka vzadu má tendenci zasekávat, tak i kdyby nebyla příliš dlouhá, tak to je důvod k chirurgickému zákroku. Myslím, že máte nárok na to, aby zákrok byl proveden plně na zdravotní pojišťovnu. Jiná věc je, jakou formu zákroku lékař pak zvolí. Zkrátit lze tak, že zůstane krytí celého nebo téměř celého žaludu, nebo je krytí poloviční, třetinové či čtvrtinové, případně u kompletní obřízky je žalud trvale zcela odhalen. Nejde o to zachovat jen co největší krytí žaludu, ale i o to, aby předkožka po stažení vzadu nezaškrcovala, neměla tendenci se tam zasekávat. U částečných obřízek je pak někdy stejně nutné provést obřízku kompletní. Musí to vidět urolog, ten navrhne nejlepší řešení podle toho, jak je předkožka zúžená. Pokud byste si nebyl jist navrhovaným zákrokem, tak lze si vyžádat i názor jiného pracoviště na vhodnost zákroku, pojišťovna by to měla uhradit (tu konzultaci jinde). Pokud byste si zvolil jako operatéra soukromého plastického chirurga, mohl byste si víc asi určit podrobnosti zákroku, tj. míru krytí žaludu, zřejmě by byla i vyšší pravděpodobnost, že zákrok bude perfektní i z estetického hlediska. Zde by byla úhrada tak 15 tisíc, možná i více.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot