58870  7. 7. 2015 18:56:25 - Jirka1710

Velká prsa u kluka

Dobrý den,
jsem kluk (14) Výška 176 a Váha 87kg mám velká prsa jsem v pubertě břicho se mě asi za měsíc zmenšilo mezi červnem a červencem.Prsa jsem měl dříve špičatá dnes je mám kulatější chci vědět jestli to s pubertou odejde a nebo to budu muset řešit jinak doktorka mi říkala že je to v pubertě normální ale nevím poraďte děkuji.

MUDr.Kazikova   MUDr.Kazikova [Praktický lékař]
Dobrý den, to, co popisujete, je v pubertě normální právě kvůli hormonálním změnám, kdy dochází u chlapců k stabilizaci funkcí pohlavních hormonů. Takže se nebojte, stav se upraví. Ale do určité míry roli hraje i genetika, podívejte se na svého otce nebo dědečka, hlavně na foto z mládí, je možné, že budete mít postavu jako oni, když už přestanete růst.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
8. 7. 2015 14:08:35
Velká prsa můžou být hormonální záležitost, pokud lékařtka tvrdí, že po pubertě by měla zmizet, není důvod tomu nevěřit. Velká prsa ovšem můžou být i důsledkem nadváhy. U žen platí, že pokud zhubne, tak se zpravidla změní i velikost prsou a naopak, nabrání váhy prsy zvětší. Silnější ženy mají častěji prsa větší než ženy štíhlé. Velká prsa ovšem mají i silnější muži. U kulturistů můžou být značně vyvinuté prsní svaly. U obézních mužů je zas na tom místě mnoho tuku, takže takoví muži mají prsa někdy větší než většina žen. Takže bych radil upravit váhu, k 176 výšky by odpovídalo spíš nějakých 70kg. V tvém věku kulturistika ani intenzivní posilování není povoleno, takže nepředpokládám, že vyšší váha je daná mohutným osvalením postavy. Když zhubneš, prsa se zmenší.