58908  9. 7. 2015 14:11:43 - MarekT

Zácpa

Dobrý den,
známý v současné době absolvuje závod 1000 mil na kole. S tím je spojena zvýšená tělesná námaha cca 10 hodin v sedle na kole za den, zvýšený pitný režim na cca 10L vody za den, nedostatek spánku atd. Z nenadání začal trpět zácpou. Prosím je nějaká rada jak tento problém vyřešit a pokračovat v závodu v takto specifických podmínkách ? Děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, půjde nejspíš o reakci na stres a delší sezení na kole, jak již píše MUDrP níže, je potřeba dodržovat opatření k prevenci zácpy, změnila bych i styl pohybu po sesednutí z kola (ne jít si hned lehnout, ale rozpohybovat trochu střeva chůzí). Otázkou je, jestli jde o zácpu, nebo je příjem jídla tak malý, že energeticky se při takové enormní zátěži ve velké většině rozloží. (stejně jako kojenci nemusí jít ani 10 dní na stolici, protože veškerou energii spotřebují na rychlý vývoj).

Komentáře uživatelů ...

drAdam
9. 7. 2015 21:56:50
Na zácpu kefírové mléko, podmáslí, švestkový kompot, jinak Guttalax, Glycerinové čípky, nebo čípky Dulcolax. Ale doporučuji to kefírové mlíko, za cca 7 h vás to prožene...Pokud zácpa trvá déle než týden a půl, ihned navštívit lékaře... Ale nevím nevím co s tím závodem..