58976  13. 7. 2015 14:58:08 - nicinemanenapadlo

Problém so zarastaním.

Mám 14 a mám problém. Vôbec nezarastám a neviem prečo, všetci hovoria že genetika ale môj otec je pri tom dosť clhpatý. Všetci spolužiaci a kamaráti už majú dávno chlpi aj v podpazuší a ja stále nič. Nohy hladké ako keby som si ich holil. V oblasti penisu už ale zarastám, nie však moc. + Chcem sa opýtať či moja dĺžka penisu je priemerná alebo podpriemerná: 11 cm v stoporenom stave.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, může se jednat o opožděnou pubertu. Chlupy v oblasti přirození už vám rostou, takže dejte tomu ještě čas. Ani vývoj penisu není ještě zcela ukončen, navíc budeme - li počítat s opožděnou pubertou, mohl by ještě vyrůst. Jinak průměrný velikost penisu ve tvém věku je kolem 15cm, ale to jeětě nic neznamená, vývoj není u tebe ukončen.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
13. 7. 2015 21:03:40
Asi máš průběh puberty nebo její nástup o něco pomalejší, než je v našich zeměpisných šířkách běžné. 11 cm velikost penisu je podprůměrná velikost, ale v zásadě jako dospělý bys s tím fungovat mohl. Pokud tu chybí některé ochlupení, tak to jen ukazuje, že puberta začla o něco později. Myslím, že nemá smysl to řešit s lékařem, to tak v 15 letech, dříve určitě ne. V průběhu puberty by mělo vyrůst ochlupení na dalších místech a s největší pravděpodobností se zvětší i penis na běžnou dospělou velikost.
gertudak
15. 7. 2015 15:31:41
Já jí mám opožděnou..chlupy na břichu a knírek mi trochu rostou..jinak nerostu,nerostou mi svaly a nemutoval jsem...půjdu k doktorce...snad mi dá léky na testosteron...asi ho mám málo...