59098  20. 7. 2015 19:27:33 - pinelopi

Tehotenstvi po cisarskem rezu

Dobry den,
chtela bych se vas zeptat. V lednu jsem porodila po 3 zamlklych potratech dceru. Po 5ti mesicich se dostavila menstruace ale ted uz mam 14nact dni zpozdeni. Test jsem si nedelala. S pritelem se snazime si davat pozor ale nepouzivame zadnou antikoncepci ani jinou ochranu pouze pritel se snazi davat pozor. Je mozne otehotnet kdyz kojim nebo se to pouze pozastavilo tedy pokud nejsem tehotna.. Je nebezpecne byt tehotna po 6ti mesicich od predesleho cisare? Dekuji za odpoved

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, menstruační cyklus během kojení je velmi nepravidelný, předpokládám tedy, že to je příčina vašeho zpoždění. Bohužel s jistotou se to říct nedá. Spoléhat se na kojení nebo na přerušovanou soulož jako dobrou antikoncepční metodu není ideální, jsou to vlastně dvě nejméně spolehlivé antikoncepční metody. Doporučuji si těhotenský test zopakovat.
Co se týká porodu po císařském řezu, názory se liší. Všeobecně je možnost otěhotnění již 3 měsíce po císařském řezu, pokud porod bude do dvou let, bude to opět císařským řezem, vzhledem k riziku ruptury dělohy při kontrakcích. Samozřejmě čím později je porod, tím je jizva pevnější a tím je riziko komplikací menší.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk