59109  21. 7. 2015 20:47:41 - Mar97

Problém s psychikou

Dobrý den,

Minulý týden se se mnou rozešel přítel. Nijak jasně mi nevysvětlil, proč, navíc od té doby dává zmatené signály a čekáme do začátku srpna, abychom se viděli a všechno si vyříkali, tzv. pročistili hlavy.
Jenže já od toho dne vůbec nespím. Musela jsem si koupit Hypnox na zklidnění, říkali mi, že to není návykové, tak jsem myslela, že to pomůže, mám brát jednu tabletku půl hodiny před spaním, ale i když ot udělám, na chvíli se zklidním, tedy tep a dech, ale brzy se to vrátí a já se probudím třeba o půlnoci, a potom už usnu nejvýše na hodinu a takhle se probouzím až do rána a prostě déle než do sedmi už oči ani nezavřu. Chtěla jsem zkusit spát i přes den, ale vůbec žádný efekt. Nejsem schopná usnout.
Mám všeho plnou hlavu a nedokážu nic z hlavy vytěsnit, vážně jsem to zkoušela, s tímhle mám problémy už dlouho, ale ani moji rodiče to neberou vážně, navíc mi ani moc psychicky nepomáhají, jsou podpora, ale ne tak, jak bych od nich potřebovala.
Díky tomu ani nemůžu pořádně jíst. Jím normálně, ale je mi z toho často špatně, nezvracím, ale cítím se po tom, že mi to nesedlo, i když je to i nějaké dietní jídlo.
Celou dobu mám pořád pocit, že jsem z něčeho ve stresu, je to takový ten zrychlený dech, i když ležím v posteli úplně v klidu. Vím, že je to celé v mé hlavě, ale musím se toho zbavit, jinak se už snad zblázním. Myslíte, že bych měla navštívit třeba psychologa, nebo na to jsou nějaké léky bez předpisu? Zkouším i čaj na uklidnění, ale absolutně nic nezabírá.

Moc děkuju za odpověď
Martina Leciánová

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Pravdepodobne Vám bežia hlavou myšlienky, na ktoré neviete odpovedať, resp. si neodpovedáte. Napríklad: Prečo sa rozišiel? Má inú? Alebo som niečo spravila? Alebo má nejakú chorobu o ktorej mi nechce povedať a chce ma uchrániť? A tak ďalej. Skúste si na otázky odpovedať a dávajte si fakty. Predbehnite emócie a uvažujte aký ste mali vzťah? Ako často ste sa videli? Aké konflikty ste mali? Bol to naozaj bezproblémový vzťah? Keď si večer ľahnete, skúste si len povedať, že zajtra sa tomu budete venovať, že teraz to aj tak nevyriešite. A ráno si povedzte, že večer zase budete nad tým špekulovať. Lieky Vám na zlomené srdce žiaľ nepomôžu. Je to len o pochopení situácie a tú pochopíte iba ako si dáte dokopy fakty, prípadne Vám to priateľ vysvetlí.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy