59116  21. 7. 2015 23:52:57 - Alex42

Problém s predkožkou

Zdravím.
Nikdy som si nepotrpel na to aby som nosil predkožku pretiahnutú za žaluď ale s pribúdajúcim vekom (16) mi to začína trochu vadiť. Predkožka mi ide stiahnuť s kľudnom stave bez problémov ale keď je stoporený je to horšie ale dá sa to. Môj problém ale je že sa dosť bojím tú predkožku pretiahnuť celú za žaluď aj keď to ide, bojím sa že ju nebudem môcť dať naspäť. Minule som to skúšal ale mal som dosť velký problém ju dať naspäť keď sa mi postavil (možno aj preto že to bolo prvý krát). Môže sa stať niečo vážne keď sa mi nepodarí ju pretiahnuť naspäť? Možno to znie blbo ale fakt neviem. Ďakujem za odpoveď :-)

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pretiahnutie predkožky cez žaluď penisu v erekcii, musí byť plynulé a bezbolestné. Ak to nie je voľné, tak na vašom mieste je vhodné nechať stav posúdiť buď pediatrom alebo priamo urológom. Existujú špeciálne krémz, ktorý by vám mohli pomocť, ak nie tak, tak riešením je operácia - obriezka.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
22. 7. 2015 11:21:08
Z popisu jednoznačně plyne, že máš předkožku zúženou a je třeba to řešit s lékařem (dětský urolog). Obava, že předkožka nepůjde dát zpět, ta je oprávněná. Když k takové situaci dojde, tak takový stav se nazývá parafimóza a měl bys s tím do hodiny jít do nemocnice, aby předkožku vrátili zpět. Jinak hrozí až i odumření žaludu či jiná poškození. Předkožku kvůli hygieně ovšem stahovat třeba je, takže to prováděj nejlépe při ranní sprše, pod teplou vodou. Jde ale především o definitivní vyřešení úzké předkožky, to zvládne jedině lékař.
Alex42
22. 7. 2015 17:05:15
Ďakujem za odpoveď Jarda. Ešte doplním že pokial je v kludnom stave tak mi ten zmaluď doslova vybehne sám ale keď je stoporený dám to tak max do polovice. Hygienu dodržiavam len ako hovorím bojím sa ju nechať dlhšie pretiahnutú. Dalo by sa to riešiť inak ako obriezkou alebo podobným? Čítal som o kortikoidových mastiach alebo o nejakom kvete slezu. Dalo by sa to vyriešiť aj nejako takto? Pravdu povediac k doktorovi sa mi moc nechce s týmto problémom je to dosť nepríjemné teda aspoň pre mňa. Ale ak by to bolo nutné tak tam skočím veď nástrojíčko je len jedno :-). Mál by som ísť rovno za urológom alebo najskôr stačí k obvodnému? Ďakujem za help!
Jarda1
22. 7. 2015 17:35:36
Není důvod si nechávat předkožku vzadu přetaženou delší dobu. Někteří muži mají sice předkožku trvale vzadu, u jiných to ale nejde, přestože jinak jsou bez obtíží. Volně přetažitelná předkožka ale musí být i za erekce. V klidu to stačí pro hygienu, ale pro sexuální život je nutná volná přetažitelnost při erekci. Možná je kratší uzdička, nevím, bez obrázku to nejde víc posoudit. Kortikoidní masti předpisuje lékař, nejčastěji ten, který se zabývá dětskou urologií, nevím, jestli by ji předepsal i pediatr. Pokud účinek masti nestačí, tak pak se volí řešení jiné. Jistě je možné zajít nejdřív za obvodním pediatrem a nechat si napsat doporučení na pracoviště dětské urologie. Možná by ale v nemocnici či ambulanci dětské chirurgie vzali rovnou. V ČR pod pediatra spadají děti a dorost do 18 let věku (za mých dob tomu nebylo, u pediatra jsem před lety, cca 30, končil u pediatra v 15). Pak jsme měli školního dorostového lékaře a nebo jsem šel na obvod k lékaři pro dospělé. V 18 mě operovali na dospělé chirurgii (ne předkožku, slepé střevo), dnes bych do 19. let (narozenin) spadal ještě pod dětskou chirurgii. Dětská chirurgie zahrnuje víc oborů, které u dospělých jsou samostatně, vč. urologie. Jen někde to řeší tak, že v rámci urologické kliniky mají dětské oddělení. Na Slovensku to bude nejspíš podobné jako v Čechách. On by asi nebyl problém zajít i k ambulantnímu urologovi pro dospělé, ale lékař specializovaný na děti je podle mne výhodou. Předkožky operují často a na dětské a dospívající pacienty jsou specializovaní. Tvůj stav rozhodně vyžaduje návštěvu urolgoického pracoviště. Operaci bez Tvého souhlasu neprovedou, ale zpravidla, pokud není zúžení velké, tak zkouší nejdřív kortikoidní mast. Až když nezabere, tak navrhnou operaci. Ale možná stačí jen drobný zákrok na uzdičce, to nevím.
Alex42
29. 7. 2015 12:11:32
Neviem ako je to možné ale problém sa mi sám vyriešil :-). Ešte sa chcem spýtať ako dlho budem mať citlivý žaluď? Ja viem že to je individuálne ale len tak približne, lebo je to hrozné 😁. Ďakujem všetkým za odpovede a pomoc :-).

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie