59126  22. 7. 2015 17:22:21 - Eli03

Hrčky na krku

Dobrý deň,
mám 21 rokov, na krku kúsok pod pravým uchom mám už 7 rokov hrčku, ktorá sa nepohybuje, nebolí ma, je tvrdá a občas sa zväčšuje a inokedy zmenšuje, ale vždy je to maximálne do 7mm. Pred 3 rokmi sa mi vytvorila ďalšia hrčka kúsok nad pravou kľúčnou kosťou a tiež je taká ako tá prvá. Bola som s tým na sone krku pred dvoma rokmi a doktor povedal, že tam mám hrčky, ale je to v poriadku a žiadne podrobnejšie vyšetrenie mi neurobil a ani sa nedohodol na nejakej kontrole. Pred rokom ma uštipla včela do hlavy a po 8 hodinách po uštipnutí som dostala tepltu 38 a objavila sa mi ďaľšia hrčka na krku vo veľkosti 2,5 cm. Na druhý deň som išla ku doktorke a ona mi dala liek na alergiu z uštipnutia včely. Liek mi pomohol a všetko bolo v poriadku až na to, že hrčka na krku mi ostala dodnes, ale už nemá takú veľkosť ako mala, ale má 1cm. Mala by som podľa Vás niečo s tými hrčkami robiť? Ďakujem za odpoveď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, neuvádíte, co za "Hrčku" vám zjistili na ultrazvuku (či jde o zvětšenou lymfatickou uzlinu, tukovou bulku, kostní výrůstek - to vše by na ultrazvuku mělo být poznat). Lymfatické uzliny bývají většinou pohyblivé, nepohyblivé bývají spíše zase kostní výrůstky.
Po štípnutí hmyzem bývají reaktivně zvětšené uzliny, jejich mírné zvětšení pak může přetrvávat i delší dobu, pak se doporučuje jejich mírné promasírovávání.

Komentáře uživatelů ...