59134  22. 7. 2015 22:17:46 - anet.nova123

Bojím se, chce ho udat!

je mi 14 let mému klukovi 15 a nějak se to zvrtlo a vyspali jsme se spolu,rodiče to zjistili a jsou naštvaní,ano chápu nedím se,ale bojím se,protože můj otec ho chce udat....A nevím,co mám dělat nechci aby to udělal,protože to odnese jeho rodina a já budu v cajku,ale pak si to budu vyčítat,teda už teď si to vyčítám,ale nevím,co mám dělat.....Vím je to obrovský průšvih,ale taťka mě moc chrání a neuvědomuje si,co se může stát té druhé rodině :(......prosím poraďtě.....:(

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Dobrý deň. Váš otec určite zvážil všetky svoje možnosti a je dobré, že Vám dal najavo, kde sú hranice aj zákona. Jediné čo môžete urobiť je porozprávať sa s otcom a povedať mu, že si to vyčítate. A plus, berte toto ako šancu sa otvorene rozprávať s rodičmi a načúvať aj ich dôvodom. Možno pochopíte aj ich obavu a strach.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
23. 7. 2015 14:51:11
Tvůj otec chce postupovat tak, jak mu ukládá zákon. Tady došlo k něčemu, co náš právní řád označuje za trestný čin a kdo se o tom doví, je povinen to nahlásit. Jiná věc je, jak o tom rodiče vědí, že ke styku došlo. Pro policii či soud by bylo rozhodující přímé svědectví. Pokud o tom doma vědí např. tak, že Tys jim o tom řekla, např. když se ptali, tak toto by nutně nemusel být důkaz, který by stačil k usvědčení. Rozhodující by pak asi byla Tvoje výpověď. Někdy podobně staré dívky např. obviní učitele, že je zneužil či osahával, pokud pak prohlásí, že si to vymyslely, tak se obvykle řízení zastaví. I kdyby Vám oběma bylo 15, tak i tak mi přijde styk jako poněkud předčasný. Stíhat ale o rok staršího kluka, že se vyspí s holkou, tak tady si nejsem tolik jist. Soud jistě by přihlédl, že tu je jen roční rozdíl, nicméně ten hoch by byl odsouzen, kdežto Ty nejsi trestně odpovědná. Neodnese nic jeho rodina, odsoudili by toho hocha do vězení pro mladistvé.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy