59197  26. 7. 2015 10:33:49 - slavkaslavna

Kapavka nebo kvasinková infekce?

Dobrý den,
před měsícem jsem měla nechráněný pohl.styk včetně oboustranného orálního s. Cca po dvou týdnech se mi udělal bílý povlak na jazyku, mám pocit oteklého krku a nosohltanu. Obtížně se mi polyká. Jsem unavená, podrážděná a svědí mě oči a mám pocit oteklých víček. Může se jednat o pohlavní chorobu (např. kapavku) nebo by to mohla být třeba kvasinková infekce? Popř. Kdyby se jednalo o kapavku v krku, kam na vyšetření? Gynekologie? Praktický lékař? (A ještě - kdyby šlo o kapavku, zjistila by ji gynekoložka při preventivní prohlídce kultivačním stěrem, kdybych ji měla v krku?)
Děkuji Stanislava

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Bohužiaľ bez vyšetrenia nie je možné stanoviť presnú diagnózu. Ak problémy v krku budete mať dlhšie ako 3 dni a nič z voľne dostupných prípravkov vám problém nevyriešia, doporučujem vyhľadať praktického lekára nechať sa vyšetriť.

Ja si osobne myslím, že by mohlo ísť len o bežnú bakteriálnu infekciu.

Komentáře uživatelů ...

slavkaslavna
27. 7. 2015 13:27:44
Děkuji za reakci. Problémy už mám téměř 14 dní a dnes jsem byla u praktické lékařky, kde jsem ale neuvedla fakt, že jsem měla nechráněný styk. (Chyba, vím.). Lékařka mi vzala stěr z krku a poslala jej na mikrobiologii nebo tak něco. Prokázala by se pohl. choroba i z tohoto testu? Předem děkuji za odpověď.
Kacenka [Porodní asistentka]
28. 7. 2015 13:40:32
Nie. Na to slúžia špeciálne kultivačné pody. Bežnou kultiváciou sa sex. chorby nedajú diagnostikovať a rovnako rolu zohráva i fakt, čo doktorka na žiadanke zaškrtne. Nikdy sa netestuje na všetky baktérie čo existujú, to by zdravotníctvo za chvíľu bolo bez prostredkov. :-)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky