59206  26. 7. 2015 22:53:23 - Lucka77

Psoriaticka artritida

Dobry den.
Mam psoriaticku artritidu,diabetes.po 4 letech leceni z Humirou/adalimumab/ se dostavili komplikace formou infekcniho zanetu,lekar mi vysadil Humiru a ted sem docasne dva mesice na prednisolonu a prascich od bolesti.mam silene bolesti a bez prasku na bolest neudelam ani krok.beru taky methotrexat.momentalne mam ted zanet obou kotniku .lekar mi doporucil dva leky ze kterych si mam vybrat Otezla a Stelara.hodne sem toho na netu precetla o techto lecich ale fakt nevim ktery si vybrat.protoze bydlim v anglii nema mi kdo ani poradit.tak se ptam vas.z financni stranky to nehra rolu protoze sem diabetic a mam tady vsechny leky zadarmo.jen nevim kterej si vybrat.jestli mate nejake skusenosti ze Stelarou nebo Otezou piste nebo mi poradte ktery by byl lepsi.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, nyní se nacházíte v začarovaném kruhu, samotné kortikoidy by vám také měly tlumit psoriatickou artritidu, ale také snižují imunitu. Zkušenosti s těmito léky bohužel nemám, v Čechách existuje Stelara pouze v injekční formě, Oteza v tabletové. Všeobecně jsou léky podáváné jinou než perorální cestou (ústy) účinnější. Ale na každého léky působí jinak, každý si musí zkusit, který lék mu více vyhovuje, zejména vzhledem k požadovanému účinku nebo nežádoucím účinkům.
Je otázkou, zda by nebylo vhodnější nasadit zpět Humiru, ale to záleží na mnoha okolnostech již proběhlého infekčního zánětu.

Komentáře uživatelů ...