59328  1. 8. 2015 23:37:28 - Veronica088

Pálení při sexu

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu.
Zhruba před dvouma týdny se u mne vyskytla kvasinková infekce, na kterou jsem dostala na předpis antibiotika (nitrofurantoin-ratiopharm s mínimálním týdnem užívání) a ještě vaginální globule Macmiror complex. Poté, co jsem si vzala antibiotika a začli působit, se věc lepšila, vaginální globule mi ale nesedli- naopak věc zhoršovaly. Gynekoložka mi doporučila je vysadit a na místo nich užívat vaginální tablety Clotrimazol. Ty mi v kombinaci s antibiotiky velmi pomohli (nebo jsem si to aspoň myslela). Během celé léčby mi byla doporučena sexuální abstinence, popřípadě s kondomem, jenže kdykoliv jsme se s přítelem o sex pokusili, hrozně mne to v pochvě pálilo. Proto jsme tedy počkali až doberu do konce vaginální tablety a společně s nimi jsem přestala brát i antibiotika a o den později přišla menstruace. Čtvrtý den menstruace jsme se pokusili (sex během menzes nám nevadí a myslela jsem, že žádný problém už by být neměl, vzhledem k tomu že už jsem několik dní žádné prášky nebrala) ale pálení se ani trochu nezmírnilo. Navzdory několikadenní pauze od antibiotik jsem se rozhodla, že je začnu zase brát, s domněním, že mi pomohou. To si ale nemyslím.
Je mi jasné, že asi nejlepší bude zajít ke gynekoložce, ale protože odjíždím na plus mínus týden pryč, zajdu k ní až poté, pokud se nic nezlepší. Neznáte však jinou radu nebo aspoň důvod-původ tohoto pálení? Nemohlo by to být také tím, že užívám nově 4 týdny antikoncepci? Předem děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pálenie pri styku bolo vyvolané jednak zápalom, pretože sliznica bola ním oslabená a krehká, a jednak tým, že ste použili kondóm, čím sa podráždila ešte viac. V čase vaginálnej infekcie a jej liečbe ako aj pár dní po skončení liečby je vhodnejšie to nedráždiť a skutočne zdržať sa akýchkoľvek sex. aktivít. Pálenie by po vyliečení zápalu už byť nemalo. Preto doporučujem pár dní počkať, ak sa ale situácia bude opakovať, tak to bude znamenať, že ešte nie ste úplne vyliečené a bude nutné vyšetrenie u lekára, ev. by bolo vhodné po skončení liečby predpísanou lekárkou a po skončení menštruácie, podporiť obnovenie vaginálnej mikroflóry použitím Lactofeel-u, voľne dostupný v lekárňach.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie