59343  3. 8. 2015 1:40:39 - PIPA

Syn od školky chodi po spickach

Dobry den,
chtela bych se zeptat,muj syn 8 lety chodi porad po spickach a dokonce i utika.Porad ho bolej nohy jeto cim dal vic horsi a uz si nevim rady,chodime na fyzioterapii a tam si snim nevedi rady porad nas posilal na psichyoterapii jestly to nahodou neni s psychicke stranky ale ukazalo ze syn je velice inteligentni,rozumny a chytry,na fyzioterapiji nam rekly ze ma skracene slachy jelikoz je na svuj vek vysoky nez jeho vrstevnici.Chtely mu pychnout botox a to jsem odmitla a operace by byla moznost uplne ta posledni,porad verim ze by byla jina moznost,dekuji vam za vasi odpoved s pozdravem Pipa

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Pokud navštěvujete zkušené fyzioterapeuty, věřila bych jejich úsudku.
Co se týče pohybu, mají často více zkušeností a znalostí, než lékaři. Pokud se tento špatný stereotyp opravdu objevil až v předškolním věku, bylo by dobré dětského psychologa navštěvovat. Pokud měl nesprávnou chůzi od začátku, měl by dítě vyšetřit také dětský neurolog, mohlo by se jednat o mírnou formu dětské mozkové obrny, i v případě, že intelekt dítěte je úplně v pořádku. Rehabilitce bude ale potřebná nadále, botoxu bych se nebála (uvolní se ztuhlé svalstvo, co umožní rehabilitaci), pokud jiné metody nezabrali, mohli by jste se tak vyhnout operaci achilových šlach.

Komentáře uživatelů ...

Arue
4. 9. 2015 15:27:45
Dobrý deň. Aj ja som to robil, po byte si rozrolujte toaletný papier najlepšie do kruhu a potom rovno a núťte ho aby došlapol na pätu aby najprv tie päty buchal o ten papier a tak došlapol.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí