59401  9. 8. 2015 12:14:22 - NeviemSvojeMeno

Tehotenstvo po antibiotikách

Dobrý deň,
s manželom plánujeme dieťatko no mala som zdravotné problémy, ktoré vyústili do 2 za sebou idúcich antibiotikách, z ktorých som ešte dostala vaginálnu mykózu. Kúpila som si Canesten Kombi a dá sa povedať, že už je to lepšie. Teraz ešte mám na doliečenie macmiror tabletky od urológa. Budúci týžden dostanem menštruáciu a po nej radšej ešte dáma pauzu. No od toho ďalšieho cyklu (menštruácia bude v Septembri) už sa môžeme snažiť? Predsa len, antibiotiká som brala cez 2 týždne. Ďakujem za odpoveď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pokud jste antibiotika již dobrala, budoucí těhotenství neovlivní. Jediné, co může samotné otěhotnění nebo těhotenství ovlivnit by byl ještě nevyřešený zdravotní problém, nebo jeho recidiva (bohužel neuvádíte, co vám konkrétně bylo). Pokud jste ale opravdu již zdravá, otěhotnění nic nebrání.

Komentáře uživatelů ...

NeviemSvojeMeno
9. 8. 2015 13:36:01
Mala som zápal močového mechúra. Červené krvinky som v moči ešte mala aj na kontrole u urológa ale že už je to lepšie tak mi dal na doliečenie macmiror.
MUDr.Ciefova [Internista]
9. 8. 2015 17:00:59
Pokud se již močová infekce nebude opakovat, není důvod neotěhotnět. V těhotenství bývá ale vyšší riziko vzniku močových infekcí, proto je-li nějaký důvod recidiv zánětů, je potřeba tuto příčinu odstranit. U vás šlo zatím jen o jeden zánět, tak bych problém neviděla.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk