59405  9. 8. 2015 18:56:46 - Dominiccka14

Bolest břicha a motání hlavy

Dobrý den,
už nějaký čas mě skoro denně bolí hlava. Říkala jsem si, že je to ale určitě jen z toho počasí. Dosti mě ale začíná k tomu i bolet břicho. Když si stoupnu z postele třeba tak se mi někdy hlava zamotá a musím se něčeho chytnout a chvilku zůstat tak. Nebo mě z ničeho nic začne bolet břicho je mi na zvracení a za chvilku je to zase lepší. Dneska jsem se vážila a za pouhé dva dny jsem zase shodila 3 kila. Dneska když se mi udělalo špatně a zase jsem měla pocit na zvracení a kašlala tak jsem během toho plivala se slinami i trochu krve. Když jsem byla u své lékařky říkala mi že to nic nebude píchla mi jen injekci B12 a dala pivní kvasnice abych přibrala. Nevíte jestli to může být jen tím počasím a nic to není nebo co by to mohlo být?

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, vzhledem k extrémnímu počasí, které nyní již delší dobu panuje, si myslím, že vaše obtíže jsou způsobeny nedostatkem tekutin. Bolesti hlavy, motání hlavy při vertikalizaci jsou nejčastější projev nízkého tlaku (při postavení mluvíme o tzv.ortostatické hypotenzi), a nejčastěji vzniká právě při dehydrataci. Taktéž nevolnost, pocit na zvracení, bolesti v oblasti břicha, mohou být nedostatkem tekutin vyvolaný.
Změnu hmotnosti bych sledovala delší dobu, je potřeba se vážit vždy ve stejnou dobu, nejlépe ráno po vykonání ranních potřeb. Teprve pokud bude trvat pokles hmotnosti delší dobu, je potřeba vše dovyšetřit.
Co se týká krve ve slinách, příčina může být různá, od oblasti nosní, přes ústa (včetně dásní) až po dýchací systém (zde by ale byly krvavé hleny, co vykašláváte a ne sliny). Možná je jen oslabena cévní stěna, tak doporučují v lékárně si koupit cca na týden Ascorutin (užívá se 3x denně 2 tablety).

Komentáře uživatelů ...