59409  9. 8. 2015 22:14:39 - Python

Kůstka u kolene a bolest

Cca rok zpátky jsem měl problém s kolenem, bolest, nemohl jsem moc chodit, zašel jsem k ortopedovi, udělal mi rengen, nic mi k tomu neřekl, jenom mazat ibalginovou mastí, do měsíce to přešlo, dnes jsem jel na kole a začalo mě znovu bolet, doma jsem si všiml, že tam mám takovou kůstku, kterou na druhém koleni nemám, když kolenem ohýbám tak to lupe, jenom to jedno koleno. Kůstka jde nahmatat a vidět jenom když mám nohu nataženou, když ohnutou vypadají obě stejně.. Ale teď to nebolí tak moc jako ten minulý rok..

Kůstka u kolene a bolest

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, to, co je patrné na fotografii je kostní výběžek, tzv.processus. Vzhledem k tomu, že nikdo nemá tělo symetrické, nemusí tento výběžek být na druhé noze patrný. Myslím si, že bolesti mohou vznikat v důsledku přetížení kolene, křupání v koleně je také jev vyskytující se velmi často, a vznikající nejčastěji na podkladě změn tvaru menisku.
Pokud vás bolesti limitují, doporučuji absolvovat magnetickou rezonanci, která je na zobrazení kolene nejideálnější, vzhledem k zobrazení měkkých struktur, což rentgen neumí.

Komentáře uživatelů ...