59439  11. 8. 2015 18:37:02 - steve2554

Žaludocne a traviace problemy

zdravim.som slovak zijuci v anglicku uz 4 roky.mam 32rokov.snazim sa stravovat zdravo.jest vela zeleniny,ovocia,cestoviny,ryza,kuracie maso,ryby,atd...asi 8 dni dozadu som sa ulakomil na takzvany ''fastfood'' zjedol som cheeseburger s majonezou,zeleninou,..nepocitoval som ziadne tazkosti.no druhy den zacali problemy.bolesti brucha.nemohol som si ''ulavit''(prdnut)..proste bolelo ma cele brucho.nemohol som si grgnut..krce do brucha,nechut jest.skusil som pit mineralnu vodu.nepomohlo.zasiel som do lekarne a lekarnicka mi poradila liek,ktory mal pomoct.volal sa windSetlers.opytal som sa,ci to nema nejake vedlajsie ucinky...odpoved bola nie.liek som pozival podla instrukcii.2-3 gelove kapsule za den.liek zacal ucinkovat.brucho zacalo sa uvolnovat.momentalne sa citim lepsie.problem je ten,ze sa zobudzam s bolestami brucha pravej strane.bolest je ostra.takisto ked si grgnem je to ostra bolest.ked chodim pocitujem tuto bolest tiez.prichadza ale narazovo..ked sedim alebo spim..ziadna bolest.stolicu mam v poriadku.jest mi chuti..obavam sa akurat tej ostrej bolesti v pravej casti brucha..priznaky som konzultoval aj lekarnickou.odporucila navstivit lekara.ale ako viete lekarsky system v anglicku je dost zly.na vsetko davaju paracetamol,ktory som uz tiez vyskusal a nepomohol.a na kazde odborne vysetrenie cakate minimalne 6 tyzdnov.takze ziadna vyhra..co by ste mi poradili Prosim vas??vopred vdaka za radu.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, neudáváte, kde konkrétně bolesti břicha jsou (jestli vpravo pod žebry, v místě žlučníku, nebo v oblasti podbřišku, tedy slepého střeva, nebo uprostřed). Čistě teoreticky by mohlo jít o důsledek dietní chyby a střevo je tím teď podrážděné. Pak doporučuji koupit probiotika, pít dostatek tekutin, vyhýbat se kořeněnému jídlu. Nelze ale vyloučit ani zánět slepého střeva nebo žlučníku, to bohužel chce jinou léčbu (nemocniční), a i diagnostika se neudělá jen tak sama - je potřeba udělat odběry a ultrazvuk břicha.
Zkuste tedy nejdřív cestu diety a probiotik. V případě silných bolestí by šlo o akutní stav a dle mého názoru by vás měli vyšetřit hned.

Komentáře uživatelů ...

steve2554
13. 8. 2015 11:01:58
Vdaka za radu.bolesti sa nachadzaju v strede brucha a v pravej casti pod rebrami..