59693  25. 8. 2015 23:36:14 - ahoj1234

Jako bych to nebyl já.

Dobrý den,
je mi 16 let a nechci znít jako "blázen", ale už asi tři roky mám takoví, asi trochu divný problém. jde o to, že se cítím jako bych to nebyl já, jako by to za mě dělal někdo jiný a já se jen díval. Na internetu jsem se o tom snažil něco najít, ale lidé většinou píšou jen o krátkodobých problémech. Ještě bych doplnil, že celkem špatně vidím, tak nějak rozmazaně, ale né v tom smyslu, že bych potřeboval dioptrie, nevím jak to popsat, je to takové divné. Chtěl bych ještě něco říct o počítání mého problému. Přímo si nepamatuji, jestli se mi to stalo ze dne na den, ale před tím jsem měl docela jinou povahu, kvůli které jsem měl problémy v osobním životě, často se mi smáli, proto jak jsem se choval. Všechno to pak vyvrcholilo, když jsem měl zájem o jednu dívku a ta mě díky tomu také odmítla, tak jsem se snažil změnit, což se mi povedlo, dokonce bych řekl, že jsem si od základů změnil povahu. Nevím jestli je to divné, ale taky jsem se stal hodně chytřejším, před tím jsem měl hodně problémů se známkami, potom jsem ale měl vyznamenání. Měl bych taky říct, že jsem pak z depresí hodně začal hrát počítačové hry a hodně se uzavřel, moc nedokážu ukázat lidem i svým přátelům svoji pravou povahu. Na závěr, můj temperament je melancholik. Doufám, že existuje něco, co by mi dokázalo pomoct s tím divným pocitem. Předem děkuji, za každou radu :)

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Dobrý deň ahoj1234. Žiaľ píšete veľmi málo a nekonkrétne o tom, čo sa s Vami deje. Odporučila by som Vám vyhľadať praktického lekára, ktorý by Vás prípadne odporučil na iné vyšetrenia. Najskôr totiž zistiť, či nemáte nejaké somatické ochorenie, prečo napríklad horšie vidíte. Môže to samozrejme súvisieť aj s únavou, ale práve preto je lepšie najskôr odborné vyšetrenie, ktoré by Vám vysvetlilo, čo je to za divný pocit, ktorý prežívate.

Komentáře uživatelů ...

Milica123
24. 9. 2015 15:14:27
Mozno by si si mohol precitat knihu od Eckhart Tolle - Sila pritomneho okamihu. Dost mi to pripomina to co opisujes, ze mas pocit, ze sa len divas na to a suvisi s tym aj zlepsenie v uceni... Je to v tej knihe o co ide. Skus to.
Nik555
6. 11. 2015 23:20:25
Prežívam úplne to isté cca.2 týždne a je to pre mňa veľmi nepríjemné. A mám pocit nereálna. Je to naozaj na sračky

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy