59696  26. 8. 2015 0:53:25 - zabka

Nevyspělá

Dobrý den,
kde může být chyba, pokud holka dospívá hrozně pomalu? V letech, kdy rostla holkám ve třídě prsa, já jsem nic neměla, když ony dostávaly ve 12-13 letech menstruaci, já jsem ji nedostala ani do 16 a vyvolala uměle,protože mi to bylo trapné, že to ještě nemám, když o tom mluvily. Mám nějaký "zbrzděný" vývoj. Myslím, že by mi to nepřišlo ani do 18, pokud bych to nevyvolala. Jako bych byla hormonálně nevyvinutá, kromě nedostavené menstruace také prsa jedny z nejmenších s malinkatými bradavkami, navíc jedna je vpáčená.. popravdě neumím si představit ani kojení s tak malými...už je mi 23 a dál se nevyvíjím.. Prsa mi narostla až později (17-18 let), malá (asi dvojky, a také myslím, že větší být nemohou, že velikost bradavek je ve většině případů přímo úměrná velikosti prsou). Jiné holky mají 3x větší bradavky, já je mám jako malé dítě. Zkrátka, když vidím vyspělé prsaté holky ve 13 letech, takhle já jsem teprve začínala vypadat až v 17-18 a vyvinula se jedné třetiny toho, co ony....a ve třiadvaceti mám pořád 2-3x menší bradavky, což se nebude měnit, jsou pořád stejné, vždy byly malé. Jsem z toho nešťastná. Je to normální?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Je to normálne. treba si uvedomiť, že každý sme iný a každý človek má jedinečnú a unikátnu genetickú výbavu, s kt. sa už narodí a kt. má na svedomí našu výšku napríklad, tvar a veľkosť prsníkov a vlastne ako všetko na našom tele. Verte nie ste jediná žena, kt. trápi rovnaký "problém" :-) Veľkosť prsníkov už moc neovplyvníte. Mierne zmeny možu nastať v tehotenstve a po porode, alebo ich zmeníte plastickou operáciou.
Všetko je v tele regulované hormonálne a u vás hold tie hormóny nefungovali ako u väčšiny dievčat vo vašom veku. S tým nič nenarobíte. preto sú tu lieky, kt. vám k tomu pomožu ako napr. vo vyvolaní a upravení cyklu atď...

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky