59710  26. 8. 2015 19:40:39 - mana2000

Rýchly tehotensky test

Dobry den,
obraciam sa navas s prosbou o nazor na tehotenske testy.
Niektore uvadzaju extra rychly spolahlivy vysledok. napr Woman secret „Baby“ Jednokrokový kazetový tehotenský test s nádobkou 2 v 1 uvadza, že umožní zistiť tehotenstvo už 5-7 dní po počatí. je to podla vás reálne?

Nakoľko viem že z krvi je to možne a spolahlive na 9 den po počatí (resp. od styku?), ak sa nemylim. Na koľko je vyšetrenie z krvy po takomto krátkom čase spolahlivé?
a este jedna otazočka či

Je teda možne zistit aj domacim testovanim skôr vysledok, než čakať do dátumu očakavanej menštruacie?

Dakujem.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, testu bych nevěřila, už proto, že kvůli tomu, že ta samá firma u jiných svých testů udává v příbalovém letáku, že žádný test ani ten nejcitlivější nemůže stanovit hladinu hCG dříve než 6-8. den po oplodnění (např. proužkový test Woman secret Baby 2v1).
U cca 5% žen již v tuto dobu může být velmi mírně zvýšena hodnota hCG (kolem 5), ale to je ještě pod hladinou detekovatelnosti.
Nedoporučuji dělat si test dříve než po vynechání menstruace, vzhledem k hodně falešně pozitivním či negativním výsledkům. Období zkoušení těhotenských testů před menstruací se říká "honění duchů", kdy se může objevit slabá čárka, která ale nemusí vůbec nic znamenat. Dle studií se navíc uvádí, že až 1/3 těhotenství končí spontánním potratem s první menstruací a žena ani nezjistí, že byla těhotná.
Ani váš lékař vás nebude chtít vyšetřit dříve než 6. týden těhotenství, protože na ultrazvuku nic pravděpodobně neuvidí a žena je pak stresována do dalšího vyšetření.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk