59747  28. 8. 2015 18:18:16 - Rado21

Pukanie v kolene.

Dobrý deň,
mám problém s pravým kolenom, presnejšie je to pukanie v kolene. Asi pred 4 mesiacmi som sa na futbalovom zápase zrazil s brankárom od vtedy mi puká v kolene, nie je to opuch, ale pri vystrení nohy mi pukne v kolene a niekedy aj dosť hlasno.. Niekedy cítim, že som slabý na pravú nohu, najmä vtedy, keď sa veľmi nachodím. Bol aj u doktora, ktorý mi dal 2 krát nohu do sádry, videl aj rengén s kolenom a povedal, že koleno je v poriadku a nepomohlo mi to, od vtedy som len v zahraničí. Prosím, veľmi Vás prosím, poraďte mi nejaké lieky, ktoré by mi pomohli nie proti bolesti, ale na to koleno, kým prídem domov, prosím. Ďakujem za odpoveď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, na rentgenu kolene nemusí být nic vidět, pukání je dáno měkkými tkáněmi (vazy, menisky, burzy, tíhové váčky,...). Pro zobrazení těchto částí je nejvhodnější magnetická rezonance, která i ukáže, zda není některá ze struktur poškozená.
Co se týká kloubních obtíží, zkusila bych látky na podporu hojení měkkých tkání a chrupavek - existuje celá řada těchto preparátů, volně dostupných v lékárně (jsou ale dražší), jejich účinek je však otazný.

Komentáře uživatelů ...