59782  30. 8. 2015 20:45:08 - sakra

Operace oka

DOBRÝ DEN,
manžel byl na vyšetření očí protože uvažoval o laserové operaci.Měla stát do 20.000 kč,což je dost a chtěl se poradit.Pan doktor z PREMIUM CLINIC mu doporučil operaci metodou PRELEX za 40.000-po slevě. Přikládám výsledky vyšetření a prosím o radu zda je tato metoda opravdu tak unikátní nebo jestli mu tuto operaci podle vašeho názoru udělají jinde a za menší peníze a já věřím,že stejně dobře. Moc děkuji za váš názor.

Operace oka

MUDr.Korda   MUDr.Korda [Oftalmolog]
Dobrý den, narozdíl od DrAdama jsem přečetl prakticky vše :-). Laserová operace není pro manžela vůbec vhodná, a to ze dvou důvodů...za prvé vada na levém oku není již pro laser vhodná svou výší. Obecně u dalekozrakosti laserový výkon příliš nedoporučuji. A za druhé, i kdyby se povedlo odlaserovat na nulu dioptrií,tak bude max do roka (spíše hned) potřebovat brýle na čtení. Takže se nezávislosti na brýlích nedočká.
Jedinou možností, jak ho natrvalo zbavit brýlí je výměna vlastní čočky za umělou, a trifokální je momentálně nejlepší na trhu. Zda je na tento zákrok vhodným kandidátem Vám na dálku nedokáži odpovědět. Velkou neznámou jsou jeho zrakové nároky - jak drobnou práci do blízka vykonává a jak často, s jakou frekvencí řídí auto v noci atd. Velmi důležité je, co od zákroku očekává, protože má i svá úskalí v podobě vedlejších optických fenoménů. A to si musí on ujasnit. Nicméně tyto čočky lze počítat velmi přesně a dosahuje se s nimi opravdu vysoké zrakové ostrosti na všechny vzdálenosti a pacienti jsou s nimi velmi spokojení. Pokud se pro operaci rozhodnete, tak bych rozhodně nedoporučil hledat nejnižší cenovou nabídku na úkor kvality. V takovém případě je totiž kvalita čočky zcela zásadní. Existují i levné víceohniskové čočky, ale vidění s nimi je mnohem horší. Musím dodat, že jste ve velmi dobrých rukách.

Komentáře uživatelů ...

drAdam
1. 9. 2015 15:10:00
Malé písmo na mě, ale něco jsem tam přečetl, každopádně příště raději zaškrtejte rodné číslo.. :) No a k té operaci.. Zajděte si i k jinému lékaři, aby vám řekl jeho názor.. Jen chci upozornit, že nikdy to nestáhnete úplně na nulu.. koukám že manžel má hodně dioptrie, operace by to stáhla asi na 1,5-2.. stejně by musel pořád nosit brýle, nebo čočky.. ALE... je tu jedno řešení, které by to stáhlo na 0.. výměna čočky, ale... pokud má váš manžel čočku v pořádku, je naprosto zbytečné ji vyměňovat za umělou.. Zbytečný zásah do těla.. Samozřejmě výběr je jenom a jenom na vás.. Vždy, pokud vám dá lékař něco na výběr, řiďte se vlastním rozumem, pozišťujte si více a mějte názor více lékařů.. Nenechte se do ničeho tlačit, ale podle mě je tato cena přehnaná...