59815  1. 9. 2015 20:13:40 - 1996

Vypadávanie vlasov

Dobrý deň,
mám 19 rokov, som žena, a mám neskutočný problém s vypadávaním vlasov ktorý ma už trápi pár rokov.. vypadávanie vlasov je nadmerné... stačí mi prejsť rukou po vlasoch a chumáče mi ostávajú v ruke... Prosím, poradte mi, čo s tým robiť... už ma to neskutočne trápi. Vlasy mám čím dalej tým viac redšie...nič mi nepomáha a neskutočne matstnejú ...

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, vypadávání vlasů může být způsobeno i poruchou štítné žlázy, nechala bych si tedy nabrat její hormony cestou praktického lékaře. Dále kožní lékaři často na vypadávání vlasů předepisují Methionin tablety, snad jsou i volně dostupné v lékárně. Další příčinou vypadávání vlasů může být nedostatek stopových prvků a minerálů (železo, selen, zinek). Zkuste tedy i nějaké multi přípravky volně prodejné v lékárně.

Komentáře uživatelů ...

drAdam
2. 9. 2015 14:06:37
Může to být důsledek stresu.. Doporučuji vitamíny B a C.. Je dobrý taky zinek, selen, hořčík.. Z vitamínů B jsou nejlepší na vypadávání vlasů B2, B5, B6... Jsou dobré i minerály (rýže, celozrné ovesné vločky, luštěniny, sója nebo žloutek..)