59831  2. 9. 2015 19:50:58 - pesu

Slabost, únava

Dobrý den,
dnes jsem přišla ( je mi 27) k praktické lékařce s tím, že se mi ráno udělalo špatně v tramvaji (pocení v obličeji, mravenčení po celém těle, slabost) k tomu mě bolí již delší dobu hlava a jsem hodně unavená. Byla mi změřena teplota 36,9 a test z kapky krve vyšel 11 mg/l. Paní doktorka to uzavřela s tím, že na mě leze viroza a napsala mi antibiotika. Nicméně já poznám, když na mě taková viroza leze, navíc i teď večer pocituji mravenčení v nohou. CHtěla bych poprosit o názor, o co by se podle vás mohlo jednat a zda bych si měla vzít ta antibiotika, je to Penbene po 8 hodinách, jsem si jistá, že žádné nachlazení nepřijde, tak zda to není úplně zbytečné. Moc děkuji za odpověd.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, dle mého názoru, pokud je CRP 11, tak to není indikace k zahájení antibiotické terapie, i kdyby se jednalo o infekt, protože by šlo o virový a na něj jsou antibiotika neúčinná. Antibiotika se podávají při CRP nad 60 (ev. nad 40).
Váš stav bych spíše nazvala prekolapsovým, nejspíše v důsledku nízkého tlaku, s čímž může být spojeno i mravenčení v nohách.

Komentáře uživatelů ...