59846  3. 9. 2015 22:17:09 - menonaco

Fraktúra rádiusu

Dobrý deň dneska my do ruky narazila veľmi silno lopta A keďže som to nečakal stalo sa to čo sa stalo . V momente ako mi lopta narazila do ruky sod pocítil hroznú bolesť . Išiel som ku doktorke na chirurgiu tam som bol na RTG A doktorka povedala že mám zlomené zápästie ale že som mal šťastie že má nebudú musieť operovať. V správe sa píše že mám faktúru rádiusu. Ruku mi dali do sadry. Chcel som sa len spýtať ako dlho tam tu sadru budem mať A či budem potom chodiť na rehabilitačné cvičenia do nemocnice. Ešte som sa chcel spýtať či má táto zlomenina nebude potom obmedzovať V hre na klavír.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, záleží na mnoha okolnostech, zejména na místě fraktury (zda je v oblasti zápěstí, ve střední části, nebo v oblasti lokte). Nejhorší jsou zlomeniny v oblasti zápěstí, které se hůře hojí, a i rekonvalescence je zhoršená. Většinou ale takové zlomeniny jsou řešeny operativně.
Pokud by šlo o zlomeninu ve střední části (tzv. diafýzy), pak jde o tu lehčí zlomeninu, která by nemusela mít žádné následky. Sádra se nosí různě dlouho - 3-6 týdnů (dle rozhodnutí ortopeda).
Rehabilitace po zlomeninách se nedává automaticky, některé zlomeniny se opravdu hojí bez následků.

Komentáře uživatelů ...