59865  4. 9. 2015 19:40:31 - spearmint22

Svědění

Mám problém se svěděním kůže. Vždycky po sprchování mě začne svědit kůže na rukách a nohách, vyjímečně i třeba ramena. Nepomáhájí ani deodoranty,krémy, ani tělová mléka, nic. Nepomohly ani výměny sprchových gelů. Dříve mi to dělalo jen po ranním sprchování a hlavně na jaře a na podzim, teď už i po večerním sprchování. trvá to tak čtvrt hodiny, pak se to uklidní. Někdy i dřív, pokud se hned obleču a jdu ven. Mám 53 let a táhne se to tak šest sedm let. Lékařka na kožním doporučila sprchové gely s jiným Ph, ale výsledek se nedostavil žádný. Když to odezní, nezůstanou žádné fleky, nic, jen lehce zarudlá kůže na místech, kde se škrábu.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, doporučuji absolvovat krevní odběry k vyloučení vnitřní příčiny (cukr, jaterní enzymy, ledviny, štítná žláza,...), pokud nebyly provedeny např. v rámci preventivní prohlídky. Současně bych zkusila užívat antihistaminika (léky proti alergii) - lehce zarudlá kůže svědčí o zvýšeném uvolňování histaminu.

Komentáře uživatelů ...

spearmint22
5. 9. 2015 21:31:59
Při posledním krevním odběru (3 roky)mi zjistili pouze vyšší cholesterol, ale ještě v normě, a pak vyšší močovinu. Mohlo by to mít souvislost s ní? Jak se to pak v takovém případě léčí? Nejspíš nějaká dieta, pokud se nepletu.