59979  11. 9. 2015 21:22:39 - martin909

Strach ze sexu

Dobrý den,
má přítelkyně se bojí spojení při sexu. Bydlíme spolu, jsme spolu 3 roky, občas se mazlíme, petting. Je to panna, nenaléhám na ni, snažím se dělat to, co se jí líbí a nechci jí ublížit. Nevím ale, co s tím. Nikdy mi o žádném traumatickém zážitku nevyprávěla. Přemýšlím, zda nevyhledat pomoc u psychologa, jenže jak k tomu přimět přítelkyni, aby jí to nestresovalo, to netuším. Nejsme už oba zase nejmladší, kolem 30 let. Jednou „nedopatřením“ pocítila, že se penis ocitl příliš blízko a vyskočila pryč. Vím, že se doporučuje, nic neuspěchat. Též s tím souhlasím, že vše musí samovolně vyplynout. Na druhou stranu čas letí a říkám si, že samo se to asi nevyřeší. Měli byste prosím nějakou radu?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Myslím si, že vás prístup je veľmi tolerantný a ohladuplný!!! Klobúk dole! Pochopila by som to keby vaša priateľka mala - nácť rokov a nie okolo 30-tky, že sa styku bude obávať. Takto dospelá a verím, že i intelegentná žena si určite uvedomuje, že jej správanie nie je veľmi normálne. Zrejme skutočne bude problém v psychickej oblasti a rozhodne to chce pomoc odborníka. Ak jej na vás skutočne záleží, tak to pre vás rozhodne urobí. Ak nie a problém bude prehliadať, tak vám možem s čistým svedomím povedať, že sa to nezmení a potom ostáva už len si zodpovedať na otázku, či ste ochotný za týchto podmienok v takomto vzťahu ďalej pokračovať?!?
Vy pre ňu možete urobiť len jediné: a to stáť jej na blízku, v pomocť jej pri prvej návšteve u psychológa/ sexuológa a dávať jej najavo, že ju milujete a budte jej oporou! Nič viac sa urobiť už nedá. Je to hlavne na nej!

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy