59997  12. 9. 2015 21:41:30 - Nikol98

Zlomený nos?

Dobrý večer,
zhruba před 24 hodinami jsem dostala velmi silnou ránu do nosu, tedy někam do té oblasti. Rána byla velmi silná až mě srazila na zem, a začala mi téct krev. Asi po 20 minutách přestala a do teď znovu nezačala. Nos mám lehce nateklý spíše ale na "spoji" nosu a zbytku obličeje (jakoby pod koutkem oka) ale není otok nijak extrémě vidět. Nos je ale dost citlivý na tom nateklém místě a jakoby na hraně nosu z vrchu. Měla jsem už dost křivý nos před tím, tak nedokážu úplně posoudit zda teď je to horší nebo ne, ale do strany se mi posunutý nezdá. Bolest necítím neustále, spíše při výraznějších grimasách či smrkání nebo kýchnutí mě to zabolí. Pouze mi přijde že cítím v místě otoku jakoby takový lehký tlak a to ještě né celý den v kuse. Chtěla jsem se zeptat tedy zda má cenu jít za lékařem a případně na jaké oddělení nebo to je pravděpodobně jen naražené, a není potřeba vyhledat pomoc. Děkuji za opověď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, můžete zkusit si zahýbat špičkou nosu, pokud se bude hýbat jen špička, nos zlomený není, pokud celý nos, pak zlomený je. Někdy to však přes otok poznat nejde. S návštěvou lékaře nic nezkazíte, ten nejlépe nos umí zhodnotit, ev.provede i rentgen. Můžete jít na ORL.
Nosní kůstky srůstají rychle, proto pokud lze něco zachránit, tak do tří dnů od úrazu, pak už se moc pomoct nedá a nos sroste křivě.

Komentáře uživatelů ...