6004  9. 11. 2009 13:55:25 - DanielaS

Psychický problém u 26 mesačného dieťaťa

Dobrý deň prajem. Chcela by som poradiť, čo mám robiť. Mám 26 mesačné dievčatko a už skoro pol roka sa trápime s kakaním. Pred letom začala mať problémy s tvrdou stolicou, ktorú nemohla vykakať. Nakoniec sa to vždy nejak podarilo, ale raz sa trošku natrhla a odvtedy je problém. Nechce vôbec tlačiť. Všetko bude robiť, len aby nemusela kakať. A pritom na nej vidíme, že ju bolí bruško, ale ona nie a nie. Radšej bude ležať v postieľke, aby sa nemusela vôbec hýbať. Skúšala som už všetko, čipky, klystír, sedenie v teplej vode, masťenie riťky, upravujem stravu, dokonca jej každé ráno nalačno dám vypiť trošku kapustnej vody, dávam jej sušené slivky, no proste všetko možné. Jej problém nie je už tvrdá stolica, ale to, že nechce potlačiť. Toto sa u nás opakuje každé 3 dni, no a na 5 deň sa s veľkým plačom (od strachu) vykaká. Ale to až v tedy, keď na ňu príde taký tlak, že už musí tlačiť. Ale to už má v sebe všetko možné (klystír,kapustnú vodu...)Skúšali sme to aj po dobrom, aj s krikom, nič nepomáha. Poste sa bojí. Poraďte mi prosím. Ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V takomto prípade rozhodne treba ísť na špecializované vyšetrenie, kde je problém. Toto už také normálne nie je.Nie som odborníkom v tejto oblasti, preto vyhľadajte svoju detskú lekárku, aby vás poslala na gastroeterológiu.

Komentáře uživatelů ...

11. 12. 2009 11:13:25
Akoby som čítala o našich problémoch pred 4 rokmi. Dcérka mala 3 roky a nechcela kakať. Naša pani doktorka nám poradila homeopatické tabletky Sedatif bez vedľajších účinkov (na ukľudnenie organizmu) a čuduj sa svete pomohlo to. Vyskúšajte...!
10. 1. 2010 13:24:08
Dobrý den, my máme úplně stejný problém, ale s tím, že i klidně tři dny nemá ani tlaky na kakaní, vůbec to nechápu, dokud jsem ji kojila, vše OK, dokonce i po dobu, kdy už mlíčko nebylo a "sála na prázdno". Tak mě napadá, jestli tu bylo naznačeno, že to může být psychického původu, není možné, že je to proto, že jsem ji už prs odepřela(má 29 měsíců)? Že by ji to tolik rozhodilo, že by byl toto důsledek? Ale jinak je normálně veselá, jen když jdeme spát - a to také ne vždy - tak pláče, že ho chce. Prosím, maminky, znáte li radu, pisněte mi na mejl LeonaE@seznam.cz . Nerada bych ji vystavovala nějakému nepříjemnému vyšetření, pokud by to opravdu nebylo nutné. Moc děkuji.
Kacenka [Porodní asistentka]
10. 1. 2010 16:50:38
Nemusí mít stolici každý den. Ale určite bude vhodné promluvit si vaší padiatričkou.
9. 9. 2010 9:46:49
ahoj,mam dvouapul letou dceru a uz tento problem resime rok.kakat se ji chce,ale drzi to i 5 dni.pred par mesici nam pomohlo sojove mleko,chodila denne do plinky.bez place,pak to zaclo znovu.ted ji po dvakrat vylezl konecnik.hruza.zkousela jsem i kineziolozku,to nam asi taky pomohlo.po nedeli jdeme na konzultaci.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí