60040  15. 9. 2015 21:18:47 - panda88

HPV prenos

Dobry den,
chcela by som vediet odpoved na otazku - Zistili mi HPV typu 16 a 18 bez bunkovych zmien. Uz som zaockovana 1 vakcinou a chcela by som vediet, ci je mozny prenos virusu zo zeny na zenu ? - pri prstovani, lizani posvy ci vzajomnom treni vonkajsich pyskov ? Ako sa teda chranit a ochranit partnerkino zdravie pri lesbickom sexe, ak jedna z partneriek ma virus ale uz je zaockovana ? Dakujem pekne za info.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ ste už praktizovali nejaké sexuálne praktiky akékoľvek a je jedno či ste homosexuál alebo heterosexuál, tak HPV už može mať aj váš partner/ka. To, či sa HPV prejeví, závisí len a len od vašej imunity. Očkovanie je jedným z možných riešení ako sám seba ochrániť pred vznikom karcinómu v tomto konkrétnom prípade, ale vírusu ako takého vás nezbaví. Ak raz v tele HPV máte, budete ho mať až do konca života. Takže, aby som odpovedala na vašu otázku: tak jedinou ochranou pre vašu partnerku je tiež očkovanie, zdravý životný štýl a silná imunita!

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
15. 9. 2015 23:32:57
Přenos je zejména při kontaktu genitálií, je celkem jedno, jestli jde o kontakt muže a ženy a nebo se dotýkají genitálie dvou žen. Měl by to přenášet i orální styk a mazlení, tedy stimulace jazykem či prsty. Vy uvádíte HPV typu 16 a 18, což znamená vysoké riziko a možnost vzniku karcinomu. Dle mého názoru není rozhodující, jestli jste očkovaná, ale jestli ten virus v sobě máte či ne. Tj. měla byste mít lékařsky potvrzeno, že už virus v těle nemáte.
panda88
30. 9. 2015 15:53:17
Takze to mam chapat tak, ze ak by doslo medzi zenami napriklad len k prstovaniu, t.j. Naslinim si prsty a vnikam nimi do posvy partnerky, prenesiem na nu virus ? Alebo ak ju lizem, taktiez prenesiem virus ? Alebo sa ten virus prenesie, ak si naslinim prsty, vniknem s nimi do mojej posvy a potom tymi prstami vniknem do partnerkinej posvy ? A ten virus sa prenesie aj pri obycajnom nevinnom bozkavani ? Prenesie sa ten virus aj pri pouzivani spolocneho uteraka, alebo ak za mna niekto doje obed ? Mozno su tie otazky aj hlupe, ale fakt potrebujem vediet o tom viruse vsetko. Dakujem za odpovede. Cenim si to :)

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie