60054  17. 9. 2015 12:19:59 - FHDD

Bodavá bolest břicha a podbřišku

Dobrý den,
mám již několik dní bodavou bolest v břichu a podbřišku, která se vždy náhle objeví a po nějaké době ustoupí. Zároveň mám také neustálý průjem, který byl ze začátku kombinován teké se zvracením, které však po prvním dni úplně zmizelo. Avšak průjem stále trvá. Je to již 3 dny a jediné co se zlepšilo, je snížení frekvence bodavé bolesti a nutkavé potřeby jít na toaletu. Cca před pěti nebo šesti dny jsem byl na výtěru konečníku a byla mi také odebrána krev na testování kvůli možné meningitidě. Veškeré testy dopadly negativně. Nejedl jsem žádné exotické jídlo a nepil žádné nezvyklé nápoje. Předem děkuji za odpověď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, může jít o střevní infekci, určitě bych provedla odběry zánětlivých parametrů, pokud budou nízké, půjde spíše o virovou etiologii. Důležitá je nyní dieta, nějaké léky proti průjmu (Smecta, Endiaron, černé uhlí,...). Pokud obtíže ani tak neustoupí, provedla bych ultrazvuk břicha a kolonoskopické vyšetření střev k vyloučení nespecifického střevního zánětu.

Komentáře uživatelů ...

FHDD
17. 9. 2015 16:19:30
Děkuji Vám za odpověď. Mám ještě dotaz, je možné, že by používání Endiaronu a Ibalgin proti bolesti mohli zmírnit průvodní znaky nebo pomoci s jejich léčením?
MUDr.Ciefova [Internista]
18. 9. 2015 20:22:31
Ibalgin zmírní bolesti, ale neodstraní příčinu. endiaron příčinu odstranit může.