60059  17. 9. 2015 17:17:31 - Valencia

Renální kolika

Včera v noci jsem byl na pohotovosti s velkými bolesty ledviny. Udělali mi rentgen, vyšetření moči a krve. Byla zjištěna renální kolika. Poté jsem byl jestě tu noc propuštěn domů.Byla mi předepsana antibiotika Dexketoprofeno 25mg každých 8 h na 5 dní a proti bolesti jsem dostal Buscapina. Bolesti však neustávají, nejsou tak velké, ale vždy se zhorší po vypití i malého množství vody. Je toto normální, mam vytrvat s léčbou nebo jet co nejdříve znovu do nemocnice na pohotovost?
Děkuji.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, při renální kolice je se kamínek dostává pomalu ven vývodnými močovými cestami, což je spojené s bolestmi při stazích svaloviny. Většinou se dávají i infuze s analgetiky, aby byly bolesti snesitelnější. Bolesti ustoupí v okamžiku, kdy se kamínek dostane ven, tedy se vymočí.
Nevím, zda vám byly dány léky proti bolesti (Biscapina je spasmolytikum, které má uvolňovat ony spasmy svaloviny, ale proti bolesti moc nepůsobí; jeho podávání u renální koliky je ale také indikováno). Pokud ne a bolesti nadále trvají, doporučuji urologii navštívit znovu.

Komentáře uživatelů ...