60124  21. 9. 2015 13:42:53 - Marta252

Gyn.problém

Dobrý den,
můj gynekolog to tzv.nechává být. Byla jsem na prohlídce a z cytologie a na UZ mě vyšly špatně výsledky. na UZ je vidět sliznice je zvěčená a jde vidět přes dělohu a našli mě rakovina děl,čípku 3 stupně as-cus doktor se mnou konzultoval na zákrok, že to ale zatím nechá být jestli se to bude zvěčovat nebo ne. že bych potom musela na biopsii apod.. jde o to že si mě pozval až v lednu za 3 měsíce což se mě zdá dlouhá doba když mě řekl že tam ta rakovina je.a že to zatím nechá byýt. já mám poslední týden bolesti které vystřelujou až do vaječníku a čípek bolí je to jak kdyby mě tam někdo štípal byla aji taková bolest chytá mě to často,ke všemu jsem začala krvácet o měsíc dřív než normálně a je to uplně něco jinýho než co mívám normální menses.. mám ho co nejdřív kontaktovat a jít na zákrok skrácení čípku nebo to mám nechat být. mám strach aby se to nerozšířilo aji do dělohy apod jak sem byla upozorněna mím doktorem. DOktor aji sestra narovinu řekla že je to hodně špatný.. CHtěla bych vědět hlavně jestli mám něco z těma bolestma apod něco dělat a okamžitě to začít řešit z doktorem. Děkuju moc za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ak záver z cytologie je ASC-US, tak to nie je až také zlé. A rozhodne o rakovinu v pravom slova zmysle nejde!!! To vám povedali špatne, alebo ste si to zle vyložila vy sama!
ASC-US atypical squamous cells of undetermined significance, čo v preklade znamená anbonrmálne zmeny na slaždicovom epiteli. Tento nález z cytologie si obvykle nevyžaduje žiadne okamžité riešenie, stačí v intervale 3 až 6 mesiacov stery opakovať. Podľa ďalších získaných výsledkov sa postupuje ďalej. Ev. pri opakovaní rovnakého či horšieho záveru sa prsitupuje k biopsii postihnutého tkaniva a až potom to vedie ku konizacii - operačné odstránenie poškodeného tkaniva. Takže pokiaľ momentálne v pošve nemáte žiadny zápal, liečba nie je nutná a stačí sa dostaviť na opakovaný ster za 3 mesiace, podľa doporučenia vášho lekára!!!

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky