60128  21. 9. 2015 15:47:56 - kloknn

Bolesti podbruška, hnačky

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu.
Už 2 týždne mám bolesti v podbrušku a hnačky.Veľmi ma to trápi a neviem si to vysvetliť, bola som dnes u svojho lekára, ktorý mi robil testy z moču a bral mi krv. V moči nič nenašiel a výsledky krvi budú až zajtra. Chcem sa opýtať čím to môže byť spôsobované ? Taktiež chcem povedať že sa bojím či to nemôže byť tehotenstvo pretože minulý cyklus som s priateľom robila petting a prešla som si prstom, ktorý bol od semena po svojej vagíne. MS mi prišla a keďže užívam Duphaston tak vylučujem tehotenstvo. Dnes som 17 deň cyklu, výtoky sú normálne aj všetko tak ako má byť. Ale moja druhá otázka je či môj praktický lekár dokáže pri tých testoch v moči a krvi zistiť aj tehotenstvo ? Alebo sa tie testy tohto netýkaju ? Pretože ak by som bola tehotná tak by mi to asi povedal, keďže som mu dávala svoj moč a bral mi aj krv. Veľmi ma to zaujíma a bojím sa ho opýtať :/ takže ak môžete poradte mi či tie testy obsahujú aj to HCG :) a či tým padom môžem tehotenstvo vylúčiť. A čo mi vlastne môže byť ? Alebo mám isť k svojej gynekologičke a dať si urobiť testy z krvi tam ?

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, testy, které prováděl váš lékař pravděpodobně nebyly na těhotenství (průjem nebývá příznakem těhotenství, navíc jste měla menstruaci, způsob otěhotnění z prstu je v podstatě skoro nemožný, takže těhotenství vylučuji). Z moči váš lékař chtěl vyloučit zánět močových cest, z krvi předpokládám zánět v těle.
Pokud průjmy trvají i přes dodržování diety, bylo by potřeba provést kultivaci stolice, ultrazvuk břicha a ev. při dlouhotrvajících průjmech kolonoskopii.

Komentáře uživatelů ...