60129  21. 9. 2015 16:07:57 - pogynko

Otehotniet pomocou spermii

Dobry den.
Mam 32 rokov a chcela by som otehotniet pomocou spermii. Nemam partnera a preto riesim spermie...som uplne zdrava a mozem hocikedy otehotniet ale chcela by som skor len spermie..dalo by sa to??a kolko by to stalo...dakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Bez spermií žiadna žena neotehotnení. Zrejme máte na mysli, spermie od darcu!? Legislatívne v našom štáte nie je právne povolené ísť na insemináciu slobodnej žene bez partnera. K podpísaniu dokumentov potrebujete "partnera", kľudne fiktívneho napr. veľmi dobrý kamarát. ten vám pomože k správnemu vyplneniu všetkých potrebných formulárov, ktoré k inseminácii potrebujete a potom daný výkon absolvujete. Buď sa to podarí hneď na prvý krát, alebo to ešte pár krát zopakujete. IUI - inseminácia stojí cca 3000,-kč záleží podľa aktuálneho ceníka CAR - centrum reprodukčnej medicíny.

Na internete dokonca nájdete zoznamky, kde muži ponúkajú svoje spermie za nejakú sumu, máte možnosť ho vidieť a trošku spoznať, aby ste vedela, aké genetické predpoklady bude mať vaše dieťa. Toto ide mimo medicínu a všetky legislatívne záležitosti. Ceny sú rozne, páni si ich určujú sami. POZOR ale pred STD - sex. prenosné choroby.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
22. 9. 2015 19:06:51
Původně jsem chtěl zde něco napsat, týkalo se to právě té druhé části odpovědi. Není skutečně problém sehnat dárce spermatu, shání zejména lesbické ženy. Podívejte se na stránky drbna.cz, je tam i inzerce pro ženy bez partnera, které lesbické nejsou. Problém není dárce sehnat, problém je spíš, kdo to bude. O cenu myslím nejde, řada mužů bude mít ráda děti, zvl. když se nebudou muset starat či platit. Od neznámého muže bych chtěl jedině darování spermatu k inseminaci, styk ne, tady je daleko vyšší riziko nákazy. Obávám se, že i sperma může infikovat. Asi nejlepší dárce by byl někdo známý, zaručený. Např. manžel sestry, příbuzné, který je zdravý, inteligentní, psychicky normální atd. Pro něj tu ovšem riziko, že Vy jej můžete označit za otce a chtít placení alimentů. Jinak inseminace za 3000 mi přijde levná, pokud to zajistí různá vyšetření pro muže. Potíž je, že ten partner či dárce pak bude mít povinnosti otce, což každý chtít nebude. Muž chce-li děti, tak je obvykle chce i s partnerkou, s kterou bude žít. Málokterý chce jen platit na děti a přitom nemít děti doma a být bez partnerky. Jsou i páry, kde muž je plodný, ale s manželkou děti nemá. Přitom by dítě rád. Obvykle ale toto partnerka nesmí vědět, jen některá by tolerovala manželovi dítě s jinou ženou, i kdyby k početí došlo bez styku, jen inseminací. Stejně mi přijde nejlepší a nejjednodušší sehnat partnera, otěhotnět s ním. Pokud nebude soužití vyhovovat, lze se rozejít, rozchod či rozvod dnes problém není a Vy na tom budete lépe i finančně, otec na dítě bude platit. Inseminace mi přijde vhodná především pro lesbické ženy. Jsou i ženy, které si dítě opatří s partnerem, ať stálejším, nebo např. jednorázovkou s kolegou z práce. Řeknou mu, že berou antikoncepci, přitom ji neužívají a styk neuskuteční ani kvůli zážitku, jako spíš cíleně proto, že chtějí mít dítě.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk