60225  27. 9. 2015 1:04:35 - alenka1234

Vybušnosť dieťaťa

Dobry vecer,
mam 6 rocnu dceru a mame s nou problem , je strasne vybusna. Nikto jej nic neurobi , len ak nahodou nie je nieco po jej voli tak zacne strasne kricat a vresti na plne hrdlo tak , ze ju pocuje asi aj cela dedina .Naposledy sa stalo ze jacala tak, ze sa potom nevedela nadychnut(akoby sa nevedela vratit do rytmu dychania, len habkala po dychu) Myslim , ze to bude aj rozmaznanim zo strany mojich rodicov , byvame spolu s nimi . Takze na jej vychovu sme 4 naraz . My rodicia nieco zakazeme a oni stary rodicia povolia, darmo im hovorim ze jej nesmu povolit co ja zakazem. Ja uz s nou proste nevladzem. Chcem vediet ci s nou treba ist k psychologovi , alebo je to vina starych rodicov. Za odpoved dakujem

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Nechat si poradit dětským psychologem je vždy výhodou, posoudí chování a styl výchovy objektivně, poradí Vám, jak se zachovat ve vyhrocených situacích, vysvětlí Vám příčiny vzdoru dítěte a i kdyby byl stav způsoben nesourodou výchovou, mohl by Vám poradit, jak prarodiče motivovat k lepší spolupráci.
Důslednost je vy výchově jednou z nejdůležitějších zásad, určitě by jste měli být ve výchově dítěte jednotní včetně prarodičů, pokud tráví s dítětem hodně času. Děláte to hlavně pro ní, rozumná omezení pomáhají dítěti orientovat se ve světě a vyrovnávat se se situacemi, kdy nemůže být po jeho vůli a těch bude v životě čím dál víc (škola, práce, jiné vztahy).

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí