60391  1. 11. 2015 9:38:15 - Hafin

Bolest v oblasti paty

Dobrý den, zhruba už 5. měsícem se léčím ze zranění zlomeného bérce. Pár dní dozadu jsem začal chodit bez pomoci holí, ale né plným stylem. Spíše na takových 85%. Včera jsem venku šel do kopce a jedna hole mi podklouzla a hádám, že se mi více prohl kotník, než momentálně dokážu a zabolelo mě v oblasti achillovi paty. Né přímo na ní, spíše na bocích. Chodidlem mohu pohybovat do všech stran bez bolesti, spíše to samovolně bolí např. když se rozejdu, tak to bolí ale né až takmoc, že bych nemohl například dojít na toaletu, nebo to bolí i když sedím. Není to až taková bolest, spíše je to otravná bolest a mám obavy jak dlouho by to mohlo bolet. Když jsem byl mladší, tak jsem spadnul ze stromu na strmou zem a potrhal si vazy v kotníku, to jsem s chodidlem otočit nemohl absolutně vůbec, takže to snad tak závažné nebude. Kdybyste mi mohl(a) jakkoliv poradit, budu si toho vážit.

Michael

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pravděpodobně jde jen o namožení dosud příliš netrénované nohy (kotníku). Doporučuji nosit ještě nějakou dobu ortézu na oblast kotníku.

Komentáře uživatelů ...

Hafin
1. 11. 2015 13:02:01
Jenže mě kotník nebolí, chodidlem mohu hýbat neomezeně. Bolest je spíše v oblasti achillovy paty.
Hafin
1. 11. 2015 15:40:57
Jak dlouho může prosím trvat léčba namožené achillovy paty?
MUDr.Ciefova [Internista]
1. 11. 2015 21:48:24
I tak půjde jen o namozeni jejího úponu po delší době klidu. Ortézou bych to řešila i tak, po týdnu by bolest měla ustoupit. V případě, že by došlo k zarudnutí, pak by se jednalo o zánět šlachy, který se taky může udělat při přetížení a to už musí řešit ortoped.