60422  2. 11. 2015 20:34:43 - jaksovakaterina

Bolesti břicha

Dobrý večer,
již více jak týden mám bolesti břicha. Začalo to křečemi v oblasti pupku vždycky po jídle, poslední cca dva až tři dny se křeče zmírnily, ale stále cítím poměrně velký tlak v okolí pupku, a to po jídle. Současně se mi brká v průběhu dne po jídle a delší dobu trpím nadměrnou plynatostí a v poslední době mi také dost padají vlasy. Nejím moc tučného, snažím se jíst víceméně zdravě, ovoce a zeleninu, celozrnný chleba či knäckenbrot, ryby, ráno jogurty, občas zhřeším sladkostmi. Teplotu jsem si neměřila, ale myslím, že vždy při bolestech ji mám trochu zvýšenou. Nebrala jsem žádné tabletky, jsem totiž od srpna v Norsku a přijet mám až 13. prosince.
Nevím, co by to mohlo být, jestli nějak zbytečně neplaším, ale ono to moc není příjemné mít každý den bolesti, i když nejsou "na umření" :-) prosím, mohli byste mi poradit, pomoct, co bych měla dělat? Nevím, jaké tady seženu léky, nemám zkušenosti s léčbou v zahraničí.

Předem děkuji za odpověď,
Kateřina Jakšová

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, mohlo by jít o zánět žaludku nebo i vředy žaludku. Doporučuji nynibsehnat léky na zklidnění žaludku typu omeprazolu, které by snad mohly být volně prodejné v jakékoliv lékárně i v cizině.

Komentáře uživatelů ...