60473  5. 11. 2015 2:11:39 - Stradiva

Problém s dýchaním

Dobry den. Mám 21 rokov uz 3 roky fajčím cca 3 az 4 cigarety denne. Niekedy si dám aj tyzden pauzu. Moj problém však začal este skor ako som prišla do kontaktu s cigaretami. Tažšie sa mi dýchava a nedokážem sa poriadne z hlboká nadýchnuť niekedy sa musím aj tak rýchlejšie za sebou nadychovať aby som sa ako tak nadýchla. Ďalšia vec je ze každý den smrkam, smrkam husté biele hlieny, potom sa mi zas dýchacie cesty na chvíľku uvoľnia a dýcham spokojne az kým sa my nevytvoria ďalšie hlieny. Musím ich vykašľať alebo vysimrkat. Dýchalo sa mi tažšie uz aj predtým ako ked som nefajčila a tak isto som občas musela vysmmrkat tieto hlieny, teraz je to však intenzívnejšie niekoľko krat za den v tom čase to mohlo byt tak raz za tyzden. Neviem co robit nikdy som nemala nejaké vážnejšie zdravotne problémy, astmu alergie ani nic podobne a nikdy som nebola ani inak vážnejšie chorá. Momentálne pracujem v zahraničí ako upratovačka s prichádzam do kontaktu aj s rôznymi cistiacimi prostriedkami, ale ako som spomínala tieto problémy som mala aj skor len nie tak intenzívne takze predpokladám ze problém je v niečom inom ako v cigaretách alebo čistiacich prostriedkov, nemozem to bohužiaľ riešiť inak ako touto poradňou pretože zdravotníctvo je tu velmi drahe. Dakujem velmi krásne za pomoc. Neviete aj čím by som to mohla zmierniť ?

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, mohlo by jít o alergii, proto ve vašem případě bych zkusila začít užívat antihistaminika (léky proti alergii). Samozřejmě mnohem lepší by bylo komplexní plicní vyšetření, včetně spirometrie a alergologické vyšetření.
Jako druhé doporučuji přestat kouřit, sice obtíže byly i před tím, než jste začala, ale kouření dechové obtíže všeobecně zhoršuje.

Komentáře uživatelů ...