60481  5. 11. 2015 16:26:04 - sunshine125

Něco jako pásový opar

Dobrý den,
už několikrát (zřejmě po kontaktu se záchodovým prkénkem) se mi na zadní straně stehna udělalo něco jako pásový opar. Naposled když jsem byla v 6tt a teď opět když jsem v 19tt. V 6tt jsem byla u lékařky a ta mi řekla ,že to pásový opar není. Doporučila čistit, ale neřekla mi co to je. Zítra se k ní chystám zase, ale fakt mám velký strach aby to neublížilo miminu. Poraďte prosím co to je. Děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, bohužel bez klinického vyšetření nemohu poradit, jen pro pásový opar je typická výrazná bolestivost, pokud vyrážka nebolí, pravděpodobně o pásový opar nejde. Určitě navštivte kožního lékaře, který by měl pásový opar poznat.

Komentáře uživatelů ...

sunshine125
6. 11. 2015 13:54:47
tak nakonec na infekční potvrdili nějaky druh zřejme genitalniho oparu, vic se bude vedet z vysledku steru. Pani doktorka me ale uklidnovala, ze pokud uz se opakoval (nemam ho prvne) a nejsem pred porodem, tak miminku neublizi. Dala mi masticku a po porodu a po kojeni doporucila antivirotickou lecbu. O bolestivosti jsem se zapomela predtim zminit.Ano boli to a pali . Ztotožnujete se s nazorem pani doktorky?
MUDr.Ciefova [Internista]
24. 11. 2015 12:59:29
opary všeobecně bolí a pálí, jen pásový bolí i v místech, kde opar není a bolest je výrazná až omezující. než porodíte, opar se zaléčí. miminku tedy neublíží.