60524  2. 12. 2015 9:23:33 - michalmichal

Flicky v trislech

Dobry den.
V lete se mi zacali delat flicky v trislech. Nijak nesvedi, nejsou vystouple a myslim si, ze se ani nezvetsuji. Jenze jejich mnozstvi pribyva... Zacalo to jednim pak se objevil druhy hned pod nim a pred nedavnem jsem si vsimnul, ze na druhe noze v trislech se zacali objevovat take... Nedky jsou zarudle (vetsinou po ranu nebo kdyz se zpotim) ale vetsinou jsou o trochu tmavsi nez kuze... Mel jsem doma masticky s kortikoidem a antimikotickou, tak jsem je parkrat zkousel, ale nic se s tim nestalo... Napada vas co by to mohlo zpusobovat ? Popripade jake testy si mam nechat udelat ? Jestli to treba nemuze zpusobovat neco v krvi nebo ja nevim... (Hlavne mi prosimvas nepiste at jdu na kozni, to mi dojde taky...) Predem dekuji za radu.

Flicky v trislech

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, může jít o lokální podráždění typem spodního prádla nebo používaného pracího prostředku. Zkuste používat jen bavlněné prádlo, třísla si ev.promazávat antihistaminiky.

Komentáře uživatelů ...

Bader
4. 12. 2015 9:30:15
V žiadnom prípade sa samoneliečte kortikoidmi!!! Toho kožného radšej ozaj vyhľadajte. Ak sa to objavuje len ráno pred vstaním používajte na noc len volné, vzdušné prádlo. Prípadne skúste večer detský zásyp.