60537  2. 12. 2015 17:04:59 - JirkaS89

Malé varle

Dobrý den.
Na výstupní 19-leté prohlídce mi moje lékařka doporučila zajít k urologovi s tím, že mám levé varle poměrně výrazně menší než pravé, které má normální velikost. Pro mě ovšem bylo tehdy naprosto nemyslitelné, že bych se s nějakým podobným intimním problémem svěřil lékaři a tak jsem na to po čase zapomněl a to až do nedávna, kdy mě polil doslova smrtelný pot po přečtení článku o rakovině varlete. Od té návštěvy obvodní lékařky uplynulo již 7 let, vše prakticky beze změn. Varle není nijak bolestivé, je jen trochu citlivější na stisk, žádnou buku sem si nikde nenahmatal. Moje otázka tedy bude jednoduchá. Má po sedmi letech smysl ještě něco s lékařem řešit?
Děkuji.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, i po takové době doporučuji urologa navštívit, aby odhalil příčinu malého varlete. Jde o tzv atrofii. Je možné, že bude i lepší toto varlete chirurgicky odstranit.

Komentáře uživatelů ...

JirkaS89
3. 12. 2015 16:45:17
Děkuji za rychlou odpověď. K lékaři se tedy nakonec odhodlám. Ještě si dovolím jednu doplňující otázku. Mohla by to být varikokéla? Tkáň nebo tedy žíly vedoucí k tomu malému varleti jsou na pohmat poměrně mohutné a již léta pociťuji při jistých pohybech tlak na spodní straně levého třísla, pokud se to takto dá popsat. To by dle "všeznalého" internetu mohli být příznaky právě varikokély. Děkuji

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot