60640  3. 1. 2016 19:58:20 - Ivaana

Jedná se o syfilis?

Dobrý den,
před dvěma lety v lednu jsem měla nechráněný pohlavní styk. Zhruba po 5 dnech se mi objevilo nepříjemné svědění v oblasti pochvy, gynekolog mi na to dal Jenamazol. Zhruba po měsíci jsem začala být nemocná, teplota a bolest v krku. Po dobu dvou let mám v ústech neustále afty. Ještě ten rok koncem dubna se mi objevila vyrážka na pažích a podobě depigmentových bílých skvrn, kožní lékař mi dal Micetal, poté uzlina v podpaží, kterou tam mám dodnes a poté v červenci jsem dostala hnisavou angínu,která se opakovala po dalším půl roce. Myslíte, že by kožní lékař poznal, zda se jedná o syfilidovou vyrážku a obvodní lékař, že se jedná o syfilitickou angínu? Četla jsem si pár informací a hodně jsem znervózněla, zda by to nemohl být syfilis.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pokud lékař nemá důvod na syfilis myslet, pak je to jedna z posledních příčin, na kterou ukáže. Myslím si ale, že typická angína se od atypických (mononukleóza, syfilis, záškrt,...) liší svým klinickým obrazem, taktéž vyrážka se vyskytuje ve více lokalitách a spíše ve formě pupínků. Pokud však máte pochybnosti, nechte si raději udělat test na pohlavní choroby, včetně HIV.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie