60647  4. 1. 2016 6:45:09 - Loula

Zpožděná menstruace

Dobrý den, ráda bych věděla zda můžu být těhotná, se svým přítelem sexuálně žiji půl roku a beru HA Luisea, vždy jsme měli přerušovanou soulož... Jenže31.12 jsme neměli prerušovanou soulož a má mensturace se ještě nedostavila, poslední růžovou tabletku jsem měla brát 30.12. a pak jsem měla začít brát placebo (4 tabletky) jenže jsem nechtěla dostat menstruaci tak jsem prodlužovala a brala i 31.12 a 1.1. dál růžové tabletky až 2.1. jsem si vzala placebo a menstuace se ještě nedostavila
Děkuji za odpověď

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, příště si raději přečtěte pořádně příbalový leták. Je tam i popsáno, co dělat v případě vynechání tablet nebo cílené posunutí menstruace.
V případě vaší antikoncepce se oddálení menstruace udělá tak, že se vynechání placebo tablety (ty bílé) a pokračuje se v brání dalšího platíčka červených tablet (aktivních), které se ale musí dobrat až k dalšímu placebu. U dvoufázové antikoncepce takový problém nenastane (jen vám zbyde méně tablet a do dalšího cyklu vám budou chybět), u trojfázové by to problém mohl být.
To, že vám vynechala menstruace může být v důsledku prodlouženého braní aktivních tablet. Těhotná byste neměla být.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky