60715  1. 2. 2016 14:06:31 - Tess92

Interrupce

Dobrý den, měla jsem 2x samovolný potrat a jednou jsem šla na interrupci. Teď jsem těhotná v 7tt a nejsme s přítelem připravený. Kdybych šla na zákrok, budu mít ještě nějakou šanci otěhotnět? Jsem zoufalá a potřebuji prosim Vás poradit. Je nějaká třeba záchrana abych mohla ještě otěhotnět? Nebo si to dítě mám nechat? Co když potratím? :( Děkuji Vám za odpověď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, nikdo vám neřekne, jaké následky pro vaše tělo bude mít druhá interrupce. nemusí mít žádný vliv a můžete normálně otěhotnět, nebo se vám již otěhotnět nemusí podařit (ale to taky nemusí mít příčinu v interrupcích). Navíc jste již dvakrát spontánně potratila, tak je možné, že ve vašem organismu je nějaký problém, a to by se také mělo vyšetřit (často jde o trombofilní stavy - poruchy srážlivosti krve).
Vy sama musíte nejlépe vědět, jak moc velkou překážkou by pro vás bylo miminko. Nikdo vás k potratu nutit nemůže, rozhodnutí je jen na vás. Bohužel vám ani nikdo nemůže říct, zda-li i toto těhotenství neskončí spontánním potratem.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk