60719  1. 2. 2016 15:23:18 - Zabulka

Vyrážky na pleciach, brade, čele...

Dobrý deň,

som zdravotníčka, no v oblasti kožných problémoch sa neorientujem. Môj problém okrem iného sú vyrážky, ktoré sú hlboké, boľavé, prevažne na tvári ale čo je u mňa novinka posledné mesiace, že ich mávam 2-4 na pleciach, ale sú červené, nepríjemné, časom ich viem vytlačiť, čo robím len nerada... V puberte som netrpela akné, len občas nejaké v T-zóne. Neskôr, dá sa povedať, keď som už nebola vo veku, kedy akné vychádzajú, som začala mať problémy. Boli však viazané pravdepodobne na nedostatok pitného režimu, prípadne hormonálnymi výkyvmi. Posledné mesiace som však v zahraničí, a moje problémy si vysvetľujem aj vodou v Írsku... Pijem skôr balené vody alebo prevarenou vodou pripravované tekutiny a jedlá. No raz to mám horšie, inokedy lepšie... Môžu sa lokálne vyrážky spájať s konkrétnymi orgánmi? S čím konkrétne by súviseli vyrážky práve na pleciach, prípadne okolo vlasov, dekolte...Som presvedčená, že čo sa nám deje na tvári, na koži tela súvisí s vnútorným problémom prípadne stresom...

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, spojitost mezi vyrážkou v obličeji a onemocněním vnitřních orgánů znali již naši dávní předkové, přesto se o tuto teorii nedá moc opírat. Všeobecně akné vzniká při hormonálních nerovnováhách a poruchách. I nezdravá strava s příliš vysokým příjmem soli, nedostatkem tekutin, může způsobit kožní problémy.
V okolí vlasů se projevují nemoci tlustého střeva. Vyrážky v oblastech mimo obličej nemívají přímou spojitost s onemocněním vnitřních orgánů.

Komentáře uživatelů ...