60740  2. 2. 2016 12:11:56 - IVAN1955

Bolesti chrbtice

Dobrý a poďakovanie za všetkých, ktorým nezištne pomáhate. Môj problem? Syn ako 33 ročny v roku 2008 pri autonehode, ktorú nezavinli utrpel otras mozgu, podtvrtnutie krčnej chrbicea zlomeninu driekového stavca L1. Do úrazu úplne zdravý. Od úrazu problémy tak s C ako aj LS chrbticou, psycické problémy. V roku 2012 plná ivalidita. Dg. Organické poškodenie mozgu a z toho afektívna porucha/po auutonehode/ Dg. politopný VAS. V roku 2015 dg. Ostaoartróza II--III.štádium podľa Kallgen-.Lawewnca a Atlanto-axiálna subluxácia, Atlas subluxovaný laterálne doprava o 2,2 mm. Moja otázka je zároveň jednoduchá,ale....odpoveď už asi taká jednoduchá nebude. Je možné prepokladať, že vyššie spomenuté a to AAS a Osteartróza majú súvislosť a dá sa predpokladť že sú následok prekonaného úrazu disrupcie krčnej chrbtice. U syna neboli diagnostikované žiadne vrodené vady s chrbticou, nikdy do úrazu žiadne próblémy s krčnou chrbticou nemal. Veľmi my ma zaujímal Váš názor. Voprted ďakujema trpezlivo budem čakat na vašu odpoveď. PhDr.Bc. Ivan Márton

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, v první řadě vám napíšu jen svůj osobní názor (nejsem ani ortoped, vzhledem k tomu, že tu tohoto specialistu nemáme, odpovídám já), nemůžete se tedy spoléhat na to, že je nějak právně závazný. Navíc neznám celkový stav syna, ani konkrétní situaci.
To, zda nehoda má vliv na jeho nynější obtíže, může nejlépe posoudit jeho ošetřující lékař, stran nějakých nároků pak lékař posudkový, který je na to speciálně školený.
Dle mého názoru vše s nehodou souvisí, protože tam došlo k poškození C páteře i hlavy, tím pádem i následně k jinému držení těla, které urychluje proces artrózy. Subluxace atlasu může být vyvolána tahem svalstva, je možné, že vznikla již během úrazu.

Komentáře uživatelů ...