60749  2. 2. 2016 21:49:37 - 3210

Špatně užitá antikoncepce

Dobrý den,
minulý víkend jsem měla nechráněný styk, v pondělí (25.1.) jsem si vzala prášek po (Escapelle), žádné potíže jsem po něm neměla, ani špinění. Nechala jsem si tedy od paní doktorky nechat antikoncepci a ta mi řekla, že antikoncepci mám začít užívat hned během menstruace. Menstruaci bych měla dostat okolo 7.2. ale slabě jsem krvácela už v sobotu, proto jsem si od neděle vzala první prášek z plátíčka antikoncepce (Lunafem) ale poté jsem již žádné krvácení neměla. Proto bych se chtěla zeptat, jaká je účinnost antikoncepce, když jsem si jí vzala špatně, tedy né během menstruace ale v krvácení vyvolaném tabletkou Escpelle? Mám očekávát ještě menstruaci? Popřípadě, co bych měla teď dělat.
Předem děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Špinenie sa obvykle v gynekologii nepovažuje za menštruáciu. Menštruácia sa začína počítať až od prvého dňa krvácania až keď sa objaví jasná červená krv. Keďže ste Tabletky užila skor, s tým už nič nenarobíme, užívanie neprerušujte, pokračujte v ňom ďalej. urobte si len pre vylúčenie teoretického tehot. tehot. test z moču a inak žiadne iné opatrenia robiť nemusíte. Ak sa krvácanie neobjaví ani po doužívaní celého platíčka HAK, vyhľadajte lekára nechajte sa UZ skontrolovať.

Komentáře uživatelů ...

3210
9. 2. 2016 21:54:11
Děkuji. Těhotenský test jsem si dnes udělala a je negativní. Pokud se po dobrání plátíčka dostaví menstruace, je už antikoncepce účinná a nemusím tedy navštívit lékaře? Předem děkuji za odpověď.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky