60762  3. 2. 2016 14:48:01 - pav.cet

Sexuální vzrušení

Dobrý den,
je mi 23 let, po cca. dvou a půl roční pauze jsem si našel partnerku, avšak mám problémy v sexuálním žití. Trápí mě upadající erekce, nemám problém se v partnerčině přítomnosti dostatečně vzrušit, stačí mi jen malý podnět, být jí nablízku, či jen letmý dotyk a okamžitě nastoupí vzrušení, avšak má-li přijít na věc, erekce opadne a do partnerky se nedostanu. Jsme spolu tři měsíce a styk se mi nepodařil ani jednou. Zřejmě je to problém v mé hlavě, jakmile přijde selhání tak už se dále nevzruším, můžu zkoušet cokoliv. Bohužel je pravdou, že žiji v celkem stresovém prostředí, i práce je náročná na moji psychiku. Svým myšlenkám nedokážu poručit, moc se na styk soustředím. Dokonce jsem zkoušel i přípravky v podobě viagry na posílení, ale nezměnilo se nic. Bylo by v tomto případě vhodné navštívit psychologa, či sexuologa? Nevím za kterým lékařem je vhodné v tomto případě zajít. Se sebeuspokojením problémy nemám, ale jak píši na začátku, když se dostanu těsně před věc, velmi rychle je vzrušení pryč. Děkuji moc za odpověď a případné rady.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak ako i vy sám predpokladáte, tek je to "zavidnené" len a len vašou psychikou. Pokiaľ nič nezaberá, tak by možno nebolo špatné vyhĽadať pomoc sexuológa/ psychológa. Čím skor, tým pre Vás lepšie, pretože každé ďalšie zlyhanie vedie k väčšej frustrácii až depresii a tým pádom k väčšímu bloku.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
3. 2. 2016 15:49:13
Stres se určitě negativně podepisuje, ale situaci v práci i jinak asi moc nezměníte. Zkuste se nestresovat sám. Partnerka to stejně ví, že tu máte problém. Skorem bych doporučil ani o styk se nepokoušet, místo toho se nechte partnerkou pravidelně masturbovat. Pak vůbec nebude vadi, i kdybyste měl na začátku zcela ochablý penis, pomocí honění rukou docílí jeho erekci a poté ejakulaci. Uspokojení byste měl naopak nabídnout i Vy partnerce. Měsíc bych to takhle zkusil, pak bych se pokusil o styk, ale ne s tím ,že Vy musíte. Nakonec před tím stykem nevadí, pokud Vám partnerka rukou připraví erekci (nahoní ho). Nakonec i vzájemná masturbace Vám oběma může docela vyhovovat, vůbec bych ji nebral jako méněcennou náhražku. Dost žen při styku orgasmus nemá, při masturbaci stimulací klitorisu jej mají vždy.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie