60773  3. 2. 2016 22:39:46 - Leontynka

Chlamýdie trachomatis

Dobrý den,
nechala jsem si zhotovit test na chlamýdie trachomatis z krve, metoda Elisa, dělalo se pouze IGA a IGG,IGA vyšlo 1,14 -pozitivní,IGG - negativní. Po měsíci(podotýkám že žádná léčba neproběhla) provedl gynekolog test z krve znovu plus výtěr z Cervixu - vše negativní. Po 14 dnech proveden výtěr z Cervixu ještě jednou a stále negativní,krev se už nedělala. Zajímá mě, jak je to možné? Mám tedy infekci nebo ne? Stává se, že prvně mohl být test falešně pozitivní? Někde jsem se dočetla,že protilátky mohou být zvýšeny i nespecificky, na druhou stranu jsem se i dočetla, že můžu mít chlamýdie i přesto ze krev i stěr jsou negativní..tak teď nevím, co dělat, co si myslet..děkuji za názor.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Vychádzam z toho, že kontrolné testy vám opakovane vyšli negatívne, tak prvý test z krvi bol zrejme falošne pozitívny, čo sa bohužiaľ može stať. Preto my napríklad upradnostňujeme výter z cervixu, pred odberom krve. Výter z cervixu nám presne povie, či baktérie máte alebo nie, kdežto krv netestuje priamo prítomnosť baktérií ako takých ale len protilátky proti nim a práve, že občas sa výsledky neyhodujú, smerodatnejší je VŽDY výter - kultivácia.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie